Hunajapaahdettu uunifetapasta

Uunifetapasta on yksi somesuosikkeja sen monine versioineen. Mukana on aina fetaa, joka paahdetaan uunissa muiden ainesten kanssa ja näin maukas ruoka valmistuu hyvin helpolla. Tässä fetan lisäksi Hunajayhtymän hunaja ja oliiviöljy kirsikkatomaattien, valkosipulin, timjamin ja pastan kanssa loihtivat herkullisen kokonaisuuden.

2–3:lle

Hunajapaahdettu uunifeta

n. 200 g fusilli-kierrepastaa tmv. keitettynä

1 pkt fetajuustoa (200 g)

300 g terttukirsikkatomaatteja

n. 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä

4–5 rkl Hunajayhtymän Suomalaista kukkaishunajaa

2 rkl tuoretta timjamisilppua

n. 4 valkosipulinkynttä

½ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

n. 2 rkl Hunajayhtymän Suomalaista kukkaishunajaa

tuoretta timjamia

  1. Laita pastaa varten vesi kiehumaan kattilaan. Mittaa pasta kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente”, noin 6 minuuttia. Voit käyttää ruokaan myös tähteeksi jäänyttä pastaa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä pohjalle keitetyt pastat. Kuivaa fetan pinta talouspaperilla ja siirrä se keskelle vuokaan. Nosta tomaatit pastan päälle fetan viereen. Lorauta fetan ja tomaattien päälle öljyä ja lusikoi hunajaa. Mausta timjamilla, puristetulla valkosipulilla ja mustapippurilla.
  3. Laita feta-tomaattivuoka uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi. Vaihda uunin lämpö grilli- tai kiertoilmagrillivastukselle ja nosta uunivuokaa uunissa ylemmälle tasolle. Jatka uunifetaseoksen paistamista noin 10 minuuttia, kunnes ainesten pinta saa paahtunutta väriä. Nosta ruoka tarjolle kuumana, koristele tuoreella timjamilla ja valuta päälle hunajaa.