Mieleiset hunajaiset tuorepuurot

vadelma-pähkinä, mustikka-kardemumma ja mansikka-vanilja

Voit valmistaa tuorepuuron edellisenä iltana jääkappiin, jolloin aamupala odottaa valmiina tai voit tehdä tämän ennen treenejä odottamaan nälkäistä liikkujaa. Kun käytät jäisiä marjoja tai hedelmäpaloja ja valmistat puuron tölkkiin, säilyy tuorepuuro pari-kolme tuntia eväänä. Mieleinen hunajalla tasapainotat marjojen happamuutta ja makeutat tuorepuurot mieleisiksi juuri sinulle. Mieleinen hunaja sisältää kuituja ja puolet vähemmän makeaa kuin tavallinen hunaja ja on siksi oiva valinta.

1 iso annos kutakin

Mieleinen tuorepuuro, maidoton ja gluteeniton

½ dl cashewpähkinöitä

1 rkl chiansiemeniä

1 dl gluteenittomia pikakaurahiutaleita

2 dl manteli- tai kauramaitoa

n. 2 dl vadelmia, valko-tmv. herukkaa tai karviaisia

2–3 rkl Mieleinen hunajaa

Mittaa kannuun pähkinät, siemenet, hiutaleet ja maito. Anna turvota ainakin tunti tai vaikka yön yli jääkaapissa. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada lautaselle. Sekoita mukaan marjoja ja Mieleinen hunajaa. Marjojen happamuus ja makumieltymykset vaikuttavat hunajan määrään.

Mieleinen mustikkatuorepuuro

150 g maitorahkaa

n. ½ dl maitoa

1 dl neljänviljanhiutaleita tai kauraruishiutaleita

½ tl kardemummaa

1 dl mustikoita

1 dl mustaherukoita

2–3 rkl Mieleinen Mustikkahunajaa

Mittaa kaikki aineet puurokulhoon ja sekoita. Halutessasi voit käyttää pelkästään mustikoita (2 dl). Tarkista mieluisa makeus, lisää tarvittaessa Mieleinen Mustikkahunajaa. Anna puuron tekeytyä hetki tai valmista vaikkapa illalla jääkappiin ja nauti aamulla.

Mieleinen mansikkatuorepuuro

2 dl turkkilaista jogurttia

1 dl spelttihiutaleita tai -mysliä

2 rkl rouhittuja manteleita tai hasselpähkinöitä

½ tl vaniljauutetta tai -sokeria

2 dl mansikoita ja punaherukoita

2–3 rkl Mieleinen Mansikkahunajaa

Sekoita kaikki aineet kulhoon ja anna puuron tekeytyä hetki tai vaikkapa yön yli. Mieleinen Mansikkahunajan määrällä pystyt vaikuttamaan tuorepuuron makeuteen.