Propolismelli, 80g

4,90  sis. alv.

Tuotetunnus (SKU): 33019 Osasto:

Lisätiedot

Propolis-hunajakaramellit on valmistettu käsityönä Suomessa. Nämä kovat, imeskeltävät karamellit sisältävät puhtaita ja luontaisia raaka-aineita. Sammalmamman mehiläispesistä on otettu mukaan hunaja ja propolis.

Ainesosat/Ingredienser: sokeri, tärkkelyssiirappi, hunaja (5 %), propolisjauhe, luontaiset aromit: piparminttuöljy, eucalyptus, anis ja minttu.
Tuote on vegaaniton ja laktoositon.
Säilytys: kuivassa ja huoneenlämmössä auringonvalolta suojattuna
Ravintosisältö/ 100 g Energia 396,6 kcal Rasva 0 % Hiilihydraatit 98 g, joista sokereita 97 g Proteiini 0 g Suola 0 g
Suomalaisen monikukkahunajan keskimääräinen koostumus on seuraava:
Hedelmäsokeri 40 % Rypälesokeri 35 % Vesi 17 % Typpipitoiset yhdisteet, entsyymit, kivennäisaineet ym. noin 5 % Ruokosokeri 1 % Polysakkaridit 1,5 %
Propoliksen ominaisuudet ja koostumus vaihtelevat sen alkuperäkasvien mukaan. Suomessa mehiläiset keräävät propolista muun muassa kuusen, männyn, pajun ja koivun silmuista. Propolis voi sisältää jopa 300 kemiallista ainetta, esimerkiksi balsamia, hartsia, terpeenejä, vahaa ja rasvahappoja.
Propolis on voimakkaasti antibioottinen aine, ja se pitää mehiläispesässä taudinaiheuttajia kurissa. Lisäksi mehiläiset tiivistävät sillä pesäänsä. Propolis on siis luonnonmateriaalista tehty raaka-aine, joka samalla parantaa mehiläisyhteiskunnan terveyttä. Propolista on käytetty kautta mehiläishoidon historian kansanlääkinnässä flunssan oireiden lievittämiseen, pikku haavojen ja hyönteistenpistojen hoitamiseen sekä huuliherpekseen ja ienvaivoihin.

Shopping Cart
Scroll to Top