Herkulliset ja helposti valmistuvat hunaja-kaurakeksit
Nämä herkulliset ja helposti valmistuvat hunaja-kaurakeksit on valmistettu ilman valkoista sokeria ja munaa. Voit valmistaa keksit myös maidottomina käyttäen maidotonta margariinia ja kaura- tai kookoskermaa.
Saat vaihtelua makuun, kun vaihdat vaniljan kaneliin ja rusinat kuivattuihin omenakuutioihin tai kun vaihdat vaniljan jauhettuun inkivääriin ja rusinat rouhittuihin pistaasipähkinöihin.
noin 18 kpl
100 g sulatettua voita (tai margariinia)
1 dl Hunajayhtymän suomalaista kukkaishunajaa (140 g)
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria tai -uutetta
1 dl rusinoita, kuivattuja pieniä marjoja ja hedelmäpaloja
1 tl soodaa
½ dl kevytkermaa (tai kaura- tai kookoskermaa)
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata rasva kattilassa. Ota pois liedeltä ja mittaa kukkaishunaja mukaan.
3. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasva-hunajaseokseen ohjeen järjestyksessä.
4. Mittaa sooda kerman joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaan.
5. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi pyöreiksi pikkuleiviksi.
6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia kullan keltaisiksi.
Lisäksi suosittelemme tutustumaan myös herkullisiin Hunajamokkapaloihin