Hunajamokkapalat

Mokkapalat_hunaja
Mokkapalat_hunaja

Makoisat hunajamokkapalat ovat hunajanystävän herkkuvalinta. Mokkapalat ovat käteviä, kun
tarvitaan isompi määrä makeita paloja. Palat voi leikata esim.6 x 6 cm kokoisiksi tai vain 3 x 3 cm
kokoisiksi, jolloin ne sopivat juhliin cocktail-suupaloiksi. Mokkapalat ovat myös myyjäishitti –
varsinkin nämä hunajaisella mokkakinuskilla päällystetyt.

Valmistusaika n. 1 tunti, josta työaika n. 30 min
1 iso uunipellillinen, n. 30 kpl (6 x 6 cm) tai n. 50 kpl cocktail-suupalaa (3 x 3 cm) juhliin

Hunajainen mokkapalataikina:
200 g voita tai margariinia
4 munaa
1 dl sokeria
1½ dl Hunajayhtymän Suomalaista kiteistä tai kukkaishunajaa (200 g)
5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeritonta kaakaojauhetta
1½ dl vahvaa kahvia
Hunajainen mokkakinuski:
½ dl vahvaa kahvia (50 g)
50 g voita
1 dl hunajaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
n. 5 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta


Koristelu:
2 rkl nonparelleja

1. Sulata taikinaan tuleva rasva etukäteen, anna jäähtyä. Ota munat huoneenlämpöön. Mittaa
erikoisvehnäjauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Keitä
kahvi ja jäähdytä se. Lämmitä hunajaa vai sen verran, että se muuttuu juoksevaksi.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi isossa kulhossa (n. 5 min). Valuta vaahdotuksen
loppuvaiheessa hunajaa nauhana voimakkaasti vatkaten (sähkövatkaimella).
3. Lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen kahvin ja jäähtyneen sulatetun rasvan kanssa.
4. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi.
5. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Vedä kypsä levy jäähtymään
tasaiselle alustalle.
6. Mittaa kahvi, voi, hunaja, fariinisokeri ja kerma kattilaan ja kiehauta seosta hämmentäen
puulastalla 10 minuuttia. Sekoita tomusokeria joukkoon 1 dl kerrallaan, kunnes saat paksuhkon kuorrutteen, joka on vielä kaadettavissa levyn päälle. Sekoita mukaan vielä
kaakaojauhe. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki.
7. Kaada kuorrutus keskeltä alkaen ohueksi kerrokseksi lähes jäähtyneen pohjan päälle ja levitä
kuorrutus heti lastalla tasaiseksi.
8. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna täytteen kiinteytyä viileässä ainakin puoli tuntia
viileässä tai tarjoiluun asti.
9. Leikkaa levy jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen,
kostuta se välillä kuumassa vedessä. Mikäli tarvitset paljon pieniä paloja, esimerkiksi kutsuille,
3 x 3 cm:n palat ovat mukavankokoisia suupaloja.

Shopping Cart
Vieritä ylös