Ruoka on tunnetusti parempaa, jos siinä on sopivassa suhteessa suolaisuutta, makeutta, hapokkuutta ja karvautta. Tässä juurespastassa herkullisen maun salaisuus on Hunajayhtymän suomalainen kukkaishunaja, jota käytetään reilusti sitruunan hapokkuuden vastapainoksi. Lisäksi tarvitaan suolaisuutta, sitä tuo feta ja karvautta antaa rosmariini.
Valmistusaika noin 25 minuuttia (= työaika)
noin 4:lle
PASTA
6 dl penne, fusilli tms. kuviopastaa
vettä, suolaa
HUNAJA-JUURESKASTIKE
3–4 porkkanaa
1 iso palsternakka (tai punajuuri)
2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
4–6 rkl Hunajayhtymän suomalaista kukkaishunajaa
3–4 rkl voita (tai margariinia)
2½ dl pippurikermaa (tai kermaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria)
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
2 dl vettä
HUNAJAISET FETAPALAT
200 g fetajuustoa
1 dl Hunajayhtymän suodatettua suomalaista hunajaa (pullosta)
1 tl rosmariinia
- Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai monitoimikoneella.
- Kuullota suikaleet hunaja-voiseoksessa isolla pannulla tai kasarissa. Lisää mukaan murskattu valkosipulinkynsi. Anna kypsyä välillä sekoitellen, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä (10–15 min).
- Kiehauta vesi erikseen kattilassa. Lisää pastat ja kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaan napakaksi, ”al dente”. Valuta vesi pois kypsästä pastasta.
- Sekoita juuresseoksen joukkoon kerma, suola, sitruunasta puristettu mehu ja vesi. Anna kiehahtaa nopeasti ja ota lämpö pois. Sekoita valutettu kypsä ja kuuma pasta joukkoon.
- Murusta feta kuutioiksi, valuta päälle hunajaa ja ripottele joukkoon rosmariinia.
- Jaa pasta lautasille annoksiksi ja lusikoi päälle hunajaiset fetapalat.
VINKKI
Mikäli haluat, voit lisätä pastan joukkoon savukinkkusuikaleita. Myös ripaus cayennepippuria sopii ruokaan, jos pidät siitä.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy