Herkullinen raparperipaistos
Valmista herkullinen raparperipaistos käyttäen Hunajayhtymän Suomalaista kukkaishunajaa ja isoja kaurahiutaleita, jolloin syntyy rapea muruseos raparpereille. Lisäämällä paistokseen raparperin lisäksi banaania tai mansikoita, paistoksesta ei tule niin vahvan makuinen. Tarjoile paistos juoksevan Mieleinen hunajan ja jäätelön kanssa.
noin 6 annosta
Valmistumisaika 40 min, josta työaika 10 min
Paistos:
5–7 dl raparperinvarsia viipaloituna
1 banaani tai 2 dl mansikoita
1 tl kardemummaa
100 g voita tai margariinia
1½ dl Hunajayhtymän suomalaista kukkaishunajaa (n. 200 g)
4½ dl isoja kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
Lisäksi: jäätelöä ja Hunajayhtymän juoksevaa suodatettua hunajaa
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Puhdista ja kuori raparperinvarret, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Viipaloi myös banaanit tai mansikat ja lisää ne raparperien päälle. Ripottele mukaan kardemummaa.
3. Sulata rasva, sekoita siihen Hunajayhtymän hunaja, hiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä murumainen seos vuokaan palojen päälle, painele sitä myös palojen joukkoon.
4. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 20–35 minuuttia. Paistoksen paksuus eli uunivuoan lakeus vaikuttaa paistoaikaan. Tarjoile jäätelön ja juoksevan suodatetun hunajan kanssa.
Katso myös muita hunajaisia reseptejämme