Yritys

Hunajayhtymä Oy on pakannut suomalaista hunajaa suomalaisille kuluttajille jo puoli vuosisataa. Yrityksen perusti vuonna 1969 joukko mehiläishoitajia vastaamaan kahteen tarpeeseen: hunajan myynnin tehostamiseen sekä monipuoliseen mehiläistarvikemyyntiin. Hunajayhtymällä työskentelee vakituisesti 8 henkilöä. Hunajayhtymä Tuotanto Oy:ssä työskentelee vakituisesti 1-2 henkilöä. Lisäksi työllistämme sesonkiaikaan lisää työntekijöitä.

Aluksi toimipaikkana oli Toijala, mutta vuonna 1973 yritys muutti nykyiselle paikalleen Loimaan Kojonkulmalle. Ajanmukaiset pakkaamo-, varastointi- ja myymälätilat sijaitsevat keskellä Lounais-Suomea, joka on maamme tiheintä mehiläishoitoaluetta. Palvelemme myös kaukana asuvia asiakkaitamme verkkokaupan kautta sekä hunajan nouto- ja ruokintasokerin jakokuljetuksin. Vuonna 2014 perustimme tytäryhtiö Hunajayhtymä Tuotanto Oy:n, jonka tehtävänä on tuottaa hunajaa emoyhtiön tarpeisiin.

Nykyään olemme Suomen suurin kotimaisen hunajan pakkaaja. Lisäksi palvelemme elintarviketeollisuutta maahantuomalla ulkomaista hunajaa asiakkaidemme tarpeet huomioiden. Ostamme kotimaisen hunajan sopimustuottajilta, joita on tällä hetkellä noin 150. Pakkaamme hunajan kuluttajapakkauksiin ja myymme sen edelleen keskusliikkeille. Noudatamme hunajan pakkaamisessa alan ainoana yrityksenä Suomessa kansainvälistä elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän standardia ISO 22000:2018, jonka Bureau Veritas on sertifioinut 30.4.2020. Hunajantuotannon tukemiseksi olemme mukana järjestämässä sopimustuottajakursseja ja kutsumme sopimustuottajat vuosittain sopimustuottajapäiville.

Mehiläishoitotarvikkeiden valikoimamme on maan monipuolisin. Myymälämme lisäksi palvelemme mehiläishoitajia verkkokaupan kautta. Ostamme myös mehiläisvahaa ja valmistamme siitä uusia vahapohjukkeita valssaamossamme perinteisin menetelmin. Lisäksi myymme heinä-elokuussa mehiläisten talviruokintaan tarvittavaa nestesokeria. Suuremmat määrät jaamme säiliöautolla suoraan asiakkaille ympäri Suomen. Tarvike- ja sokerimyynti edistää ja kehittää suomalaista mehiläishoitoa ja osaltaan varmistaa korkealaatuisen kotimaisen hunajan tuotannon. Yhteistyökumppaneitamme ovat tavarantoimittajat kotimaan lisäksi mm. Virossa, Saksassa, Italiassa, Ranskassa ja Tanskassa.

Shopping Cart
Scroll to Top