Mieleinen mansikka-mozzarellasalaatti

Mieleinen mansikka-mozzarellasalaatti

Tämä helposti valmistuva salaatti pitää sisällään pehmeää ja rouskuvaa, hapanta ja makeaa,
tehden salaatista mielenkiintoisen. Makean suolainen ja hieman hapokas kastike viimeistelee
salaatin maut toisiinsa. Kastike sekä salaatti on helppo valmistaa.

Sekä marinadissa että kastikkeessa käytetty Mansikka-Mieleinen on juokseva pullossa myytävä
hunajavalmiste, joka sisältää suomalaista hunajaa, ravintokuitua (33 %) ja suomalaista
pakastekuivattua mansikkaa.

Valmistumisaika vähintään 45 minuuttia, josta työaika noin 15 minuuttia.
4:lle

SALAATTI
marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl Mansikka-Mieleinen hunajavalmistetta
2 rkl limenmehua
⅓ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
lisäksi:
200 g mozzarellajuustoa
1 rku rapeaa salaattia
1 rku tuoretta basilikaa
nippu kevätsipulin varsia
200 g mansikoita
n. 100 g ilmakuivattua kinkkua
1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä (n. 50 g)

KASTIKE
1 dl oliiviöljyä
⅓ dl valkoviinietikkaa
3 rkl Mansikka-Mieleinen hunajavalmistetta
hiven cayennepippuria
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl suolaa

1. Valmista ensin marinadi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Pieni lämmitys auttaa marinadin makujen sekoittumista. Lisää mozzarellapallot (riippuen koosta, voit halutessasi paloitella ne ensin) kylmän marinadin joukkoon, siirrä maustumaan jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
2. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset lasipurkkiin, ravista sekaisin. Tarkista maku mieleiseksi. Anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään ainakin puoli tuntia.
3. Kun mozzarellajuusto on marinoitunut, valmista salaatti. Revi salaatti ja runsaasti basilikan lehtiä kulhoon. Leikkaa sipulin varsia pieninä paloina mukaan. Viipaloi päälle mansikoita ja lisää marinoitunut mozzarella. Revi pinnalle ilmakuivattua kinkkua ja murskaa mukaan vielä pähkinöitä.
4. Viimeistele salaatti kastikkeella ja / tai tarjoile kastike erikseen.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Shopping Cart
Vieritä ylös