Hunaja-kaurakeksit

Herkulliset ja helposti valmistuvat hunaja-kaurakeksit

 

Nämä herkulliset ja helposti valmistuvat hunaja-kaurakeksit on valmistettu ilman valkoista sokeria ja munaa. Voit valmistaa keksit myös maidottomina käyttäen maidotonta margariinia ja kaura- tai kookoskermaa.

Saat vaihtelua makuun, kun vaihdat vaniljan kaneliin ja rusinat kuivattuihin omenakuutioihin tai kun vaihdat vaniljan jauhettuun inkivääriin ja rusinat rouhittuihin pistaasipähkinöihin.

noin 18 kpl

100 g sulatettua voita (tai margariinia)

1 dl Hunajayhtymän Suomalaista kukkaishunajaa (140 g)

4 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria tai -uutetta

1 dl rusinoita, kuivattuja pieniä marjoja ja hedelmäpaloja

1 tl soodaa

½ dl kevytkermaa (tai kaura- tai kookoskermaa)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa. Ota pois liedeltä ja mittaa kukkaishunaja mukaan.

3. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasva-hunajaseokseen ohjeen järjestyksessä.

4. Mittaa sooda kerman joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaan.

5. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi pyöreiksi pikkuleiviksi.

6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia kullan keltaisiksi.

 

Lisäksi suosittelemme tutustumaan myös herkullisiin Hunajamokkapaloihin

Shopping Cart
Vieritä ylös