Hunajaiset siemen-ruisnäkkärit

 

Nämä maistuvat siemennäkkärit ovat helppoja valmistaa: kiehuvaan nesteeseen sekoitetaan kuivat aineet, öljy ja hunaja sekä siemenet. Tavallista hunajaa vähemmän makea Mieleinen hunaja toimii hyvin suolaisessa näkkärissä. Jotta näkkäripalat taittuvat paiston jälkeen hyvin irti toisistaan, taikinalevyyn kannattaa painella ruudukko 15 minuutin paiston jälkeen.

noin 20 palaa

3 dl vettä

2 rkl chiansiemeniä

1 dl ruisleseitä

1 dl ruisjauhoja

¾ dl rypsi- tai kookosöljyä

½ dl Mieleinen juoksevaa hunajavalmistetta

¾ tl suolaa

1 dl kurpitsansiemeniä

½ dl seesaminsiemeniä

½ dl auringonkukan- tai pellavansiemeniä

3 dl ruishiutaleita

 

LISÄKSI

Mieleinen juoksevaa hunajaa

(vanha) goudajuustoa

1. Lämmitä uuni 170 °C:seen.

2. Mittaa vesi, chiansiemenet sekä ruisleseet ja -jauhot kattilaan ja kiehauta seos vispaten. Anna kiehua 2 minuuttia. Siirrä pois liedeltä ja mittaa joukkoon rypsiöljy ja Mieleinen-hunaja. Sekoita mukaan muut aineet ohjeen järjestyksessä.

3. Painele taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle isolle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.

4. Paista näkkäriä uunin toiseksi alimmalla tasolla. Paista ensin 15 minuuttia, ota pois uunista ja painele siihen lastalla sen mukaan ruudukko, minkä kokoisia haluat näkkäreistä (esimerkiksi 5 cm x 5 cm). Laita näkkäri takaisin uuniin noin 30 minuutiksi niin, että näkkärin pintaan tulee vähän väriä.

5. Taittele näkkärit toisistaan irti tai voit käyttää apuna taikinapyörää.

6. Tarjoile näkkärit esimerkiksi goudajuuston ja Mieleinen hunajan kanssa.

Shopping Cart
Scroll to Top