Energiapallot ovat kuin pieniä välipalapatukoita, joita voi nauttia esimerkiksi välipalana tai
vaikkapa ennen tai jälkeen treenin. Maistuviin energiapalloihin käytetään mm. Hunajayhtymän
Suomalaista kukkaishunajaa, kaurahiutaleita ja kuivattuja marjoja. Pallojen pinnat kuorrutetaan
vielä hunajalla ja hiutaleilla. Mikäli et pidä kookoshiutaleista, korvaa ne mantelirouheella tai
kaurahiutaleilla. Säilytä herkkuja jääkaapissa ja tai pakastimessa ja nauti, kun tunnet tarvitsevasi
energiaa.
Valmistumisaika 40 min, josta työaika n. 20 min.
noin 18 kpl
ENERGIASEOS
½ dl Hunajayhtymän suomalaista kukkaishunajaa
½ dl kookosöljyä
1 dl aprikoosi- tai omenasosetta (makeuttamatonta)
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl kuivattuja karpaloita, mustikoita tai puolukoita
1 tl vaniljasokeria tai vähän vanilja-aromia
⅓ tl suolaa
PINNALLE
½ dl Hunajayhtymän juoksevaa suodatettua hunajaa
½ dl kaurahiutaleita
½ dl kookoshiutaleita
1. Lämmitä hunajaa ja kookosöljyä sen veran, että ne ovat nestemäisiä. Sekoita kaikki ainesosat kulhossa paksuksi massaksi ja siirrä jääkappiin n. 20 minuutiksi.
2. Ota seoksesta pieniä nokareita ja pyörittele ne käsin palloiksi.
3. Valmista pintakoristelu. Valuta hunaja pienelle lautaselle. Mittaa molemmat hiutaleet toiselle (puuro)lautaselle. Pyörittele pallot ensin hunajassa ja sen jälkeen hiutaleseoksessa. Siirrä pallot matalaan laakeaan rasiaan tai tarjoilulautaselle.
4. Säilytä palloja jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutamia päiviä tai pakastimessa, jossa herkut säilyvät, kunnes ne syödään. Ota jääkaapista tai pakastimesta energiapalloja sitä mukaan, kun tarvitset lisäenergiaa tai pientä syötävää.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy